London Museum of Architecture by Atelier Zündel Cristea

Atelier Zündel Cristea‘s proposal to surround London’s Battersea Power Station with a rollercoaster.

“The development of culture is one of the highest possible human ideals. Therefore, in every museum it is not the exhibition of works that has meaning, but the presence of visitors and their wandering through and exposure to displays of works that stimulate meaning. Our project puts the power station on centre stage, the structure itself enhancing the site through its impressive scale, its architecture, and its unique brick material.

Our created pathway links together a number of spaces for discovery: the square in front of the museum, clearings, footpaths outside and above and inside, footpaths traversing courtyards and exhibition rooms. The angles and perspectives created by the rail’s pathway, through the movement within and outside of the structure, place visitors in a position where they can perceive simultaneously the container and its contents, the work and nature. They come to participate in several simultaneous experiences: enjoying the displayed works, being moved by the beauty of the structure and the city: river, park, buildings.”

See the other winning entries here.

, , , , , , , , , , , , , ,